Volgende week zit ik op 34 weken zwangerschap. Je gaat normaal met 34 of met 36 weken met zwangerschapsverlof. Ik ben al een tijdje ‘minder’ aan het werk dan ik gewend ben, omdat het lichamelijk allemaal niet meer zo makkelijk gaat. Het zou het beste zijn om helemaal te stoppen, maar dat zie ik zelf nog niet zitten. Daarom probeer ik nu s’morgens 2 uurtjes te werken en s’middags 1 a 2 uurtjes te werken. Op deze manier heb ik het gevoel dat ik me toch nog een beetje nuttig maak, heb ik het gevoel dat mijn dagen niet zo lang duren, en kan ik het in de winkel allemaal op orde houden. Ook vind ik het zelf fijn om ritme te houden. Dit is het beste voor mijn cvs/me. En zo houd ik dat ook allemaal op orde. Maar hoe zit het dan met mijn zwangerschapsverlof.

Zoals het er nu naar uit ziet hoop ik nog een paar weken op deze manier door te gaan. Dus ik wil nog een paar uurtjes op een dag blijven werken. Ik hoop dit mits de gezondheid dit toe laat het tot 36 weken vol te houden. Mocht dit niet zo zijn, zal ik helemaal moeten stoppen.

Ook vind ik het best lastig, wat doe jij tijden je zwangerschapsverlof? Bij mij gaat mijn werk toch al snel voor, dus ik vind het best lastig om niet aan het werk te zijn. Ik steek ook liever mijn energie in de winkel, dan dat ik met ‘andere’ dingen bezig ben. Toch heb ik nog een aantal dingen liggen die ik wil oppakken tijden mijn zwangerschapsverlof. Zo maak ik zelf de geboortekaartjes. Heb ik nog een thuisstudie Duits liggen, en wil ik natuurlijk lekker rommelen in de babykamer. Al zijn alle kleertjes al netjes gewassen, en is alles op de kamer al helemaal klaar.

Dus die dingen wil ik oppakken als het zover is. Toch weet je niet hoe alles gaat lopen, hoe je het allemaal gaat volhouden en wanneer de kleine zal komen. Voor mijn gevoel lijkt het allemaal ook nog wel wat ‘ver’ weg. Terwijl het al met een aantal weekjes zover is. Al moet ik zeggen dat ik dat helemaal niet erg vind.

Hebben jullie leuk ideeën voor tijdens de zwangerschapsverlof? laat het me vooral weten!