Ondertussen ben ik zo’n 6 jaar samen met mijn man Brian. En daarvan zijn we bijna 2 jaar getrouwd. In het begin is alles nieuw, en leuk en kost het bijvoorbeeld geen moeite om leuke dingen te verzinnen om te gaan doen. Het kost weinig moeite om je relatie ‘leuk’ te houden.

Als je wat langer samen ben en je vaker uit eten bent geweest. Je regelmatig samen een film hebt gekeken is het misschien wat lastiger leuke dingen te verzinnen om te gaan doen.

Ik merk zelf in onze relatie dat we soms echt tijd moeten inplannen. Brian werkt fulltime ik werk fulltime in mijn winkel en daarnaast doen we vaak s’avonds nog extra werk voor de winkel. Schoonmaken, boekhouding, water geven, Bloemen halen en op water zetten, en ga zo maar door. Daardoor hebben we normaal weinig tijd voor elkaar. Je ziet elkaar wel op de werkvloer, maar tegen die tijd dat je klaar bent drink je een kop thee en ga je slapen.

Omdat wij er voor willen zorgen dat je naast je werk ook nog tijd hebt voor elkaar proberen we 2 keer in de maand een dag, middag en of avond vrij te plannen. Op deze dag gaan we samen wat leuks doen. Om de beurt verzinnen we dan iets om te gaan doen. Dit kan zijn een dagje winkelen, bios, avondje uit eten, een dagje dierentuin etc. Het hoeft niet eens iets ‘bijzonders’ te zijn maar dat je even iets anders hebt dan alleen je werk. 2 keer in de maand is voor ons makkelijk in te plannen. En elke keer als het dan weer zover is kijk ik er ook echt naar uit! Ook kan ik echt genieten van een weekendje weg. Juist door het veel en harde werken waardeer je de dagen dat je samen bent om te ontspannen alleen maar meer!

Ik merk zelf dat dit onze relatie ook echt goed doet. Als we dit niet doen mopperen we meer op elkaar en gaat het al snel alleen over werk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want er is meer dan alleen werken! Je moet ook genieten waarvoor je zo hard werkt!