Ik zal eerlijk bekennen. Ik ben gek op kleding, zowel voor mezelf als voor Sterre. Maar waar ik eerder wekelijks wat kocht, doe ik dat nu niet meer. Voor mezelf koop ik eigenlijk alleen voor speciale gelegenheden of als ik wat nodig heb. Met af en toe een uitzondering als ik wat leuks zie. En nou hoor ik mijn man zeggen; Wanneer heb jij eigenlijk wat nodig, je hele kast hangt vol 😉 Maar voordat ik op mijzelf ging wonen deed ik niet anders dan shoppen. Ik had een baantje, en een deel van het geld ging toch wel echt op aan kleding. Ik had verder ook niet echt kosten die ik moest betalen, en kon naast het shoppen gewoon sparen. Nu is dat toch echt anders, en hebben bepaalde dingen meer prioriteit dan mijn kleding. Daarnaast werk ik elke dag, en op het werk draag ik gewoon werkkleding. Daardoor ben ik wat vaker werkkleding nodig dan vrijetijdskleding.

Voor Sterre is dit anders. Zei groeit overal aardig snel uit. Bekend probleem bij veel mama’s denk ik. voor je het weet groeien ze weer uit dat leuke kleding setje. En ook kinderkleding is niet goedkoop. Natuurlijk kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Maar aan regelmatig nieuwe rompers, shirtjes, broekjes en ga zo maar door hangt toch een prijskaartje. Maar waar koop ik mijn kleding van Sterre, en wat geef ik er aan uit?

Ik heb bepaalde merken die ik erg leuk vind. Z8, Noppies en Tumble&Dry. zijn toch wel mijn favoriete merken. Maarja aan deze merken hangt ook een prijskaartje. Ik kan het nog zo mooi vinden, maar op de leeftijd waar sterre nu zit is het ook moeilijker schoon te houden. Ik ben niet iemand die mijn kind de hele dag op de rem zet, omdat ze niet vies mag worden. Sterker nog, ik vergeet nog wel eens een slabbetje om te doen als ik Sterre eten geef. Ook een ongelukje zit in een klein hoekje, en dit is ook niet echt iets goeds voor de kleding. Als ze veel kleding nodig heeft, ga ik naar de zeeman en sla ik gelijk een voorraad in. Je kunt er voor weinig geld, enorm leuke dingen kopen. Een shirtje of een broekje kost gemiddeld €3,00. Ik vind Zeeman wel kleiner en korter vallen, waardoor het qua pasvorm niet altijd even mooi zit bij Sterre.  Daarnaast is de kwaliteit ook wat minder, maar doordat ze er toch sneller uitgroeien, of je regelmatig met vlekken zit die er niet uit gaan vind ik dit geen probleem. Rompers koop ik eigenlijk altijd bij de Hema. Deze zijn wat duurder, maar qua kwaliteit heel goed. De meeste pompers kosten rond de €5,00 per stuk. Maar Hema heeft regelmatig actie’s met pompers. Dan koop ik er wat meer tegelijk, of alvast een grote maat op voorraad. Daarnaast heeft Sterre een lange rug, en deze pompers zitten bij haar het mooiste. Ik vind dat Hema ook leuke kleding verkoopt, maar qua prijs niet echt goedkoop. Voor een shirtje betaal je al snel €15,00. Zie ik echt wat leuks, neem ik het wel mee. Daarnaast zitten de modellen van Hema sterre wel heel mooi, doordat deze qua lengte wat langer vallen. Ook vind ik de kwaliteit van de Hema er goed.

Daarnaast shop ik de kinderkleding ook wel eens bij Zara, H&M, Wibra, Lidl of neem ik tweedehands wat over. De merken die ik leuk vind, maar wat duurder zijn shop ik eigenlijk alleen in de opruiming of voor bijzondere gelegenheden.

Ik heb voor Sterre voldoende kleding in de kast. Ik vind het zo vervelend als ik s’ochtends eerst in de kast moet zoeken voordat ik wat gevonden heb wat ze aan kan. Ik ben van mening dat je voor weinig geld leuke kleding kan shoppen. Denk dus aan Zeeman, Wibra of misschien wel tweede hands. Nu vind ik dat op deze leeftijd tweedehands shoppen wel wat lastiger, omdat de kleding gewoon een stuk minder mooi blijft door kruipen, eten etc. Waarbij de een tweedehands geen probleem vind, koop de ander toch liever nieuw. Maar je kan het kopen van kleding dus ook zo duur maken als je zelf wilt.

Waar of van welk merk kopen jullie je kleding het liefste?