Je hebt wel eens dat je door je telefoon heen kijkt en je verschillende foto’s tegen komt. Oude en nieuwe foto’s. Ik keek ook in mijn telefoon en bekeek mijn foto’s van hoe ik was voor, tijdens en na de zwangerschap. Het leek me wel leuk dit met jullie te delen.

Voor de zwangerschap was ik heel veel bezig met sporten, gezond eten en hard werken. Ik vind zelf dat je dit ook goed kunt terug zien. Al zag ik toen zelf niet echt in dat ik een mooi figuur had. Als ik nu terug kijk is het juist mijn doel waar ik weer naartoe wil. Of dit haalbaar is weet ik niet hoor. Je lichaam veranderen wel door de zwangerschap. Maar ik zat voor de zwangerschap altijd rond de 60 kilo. Vlak voor dat ik zwanger was, zat het wel rond de 63. Maar veel hoger dan 63 kwam de weegschaal niet.

Hier woog ik rond de 60 kg. 

Zoals jullie vast wel hebben gelezen ben ik tijdens mijn zwangerschap enorm aangekomen. De kilo’s vlogen er vooral in het begin erg hard aan. Ik kreeg veel reactie’s dat je dit niet echt aan me kon zien, behalve dan natuurlijk mijn buik. Die groeide behoorlijk. Maar ik zie het zelf toch wel degelijk. Vooral ook in mijn gezicht is het goed zichtbaar. Ik kan mij niet voorstellen dat andere mensen dat ook niet zagen;) aan het einde van de zwangerschap stond de teller op 82 kilo. Een behoorlijk getal als je het mij vraagt. Ik had ook niet verwacht dat ik zoveel zou aankomen tijdens de zwangerschap. Maar dit is hoe mijn lichaam reageerde op de zwangerschap. Ondanks dat het niet altijd fijn was, accepteerde ik dit allemaal wel. Ik heb me er tijdens de zwangerschap niet echt druk om gemaakt. Ik zou wel zien wat er aan bleef na de bevalling en anders zou er gewoon werk aan de winkel zijn. Ik heb me niet totaal laten gaan tijdens de zwangerschap dus het zou er wel gewoon bij horen.

halverwege de zwangerschap.

1 dag voor mijn bevalling. Hier woog ik 83 kilo. 

Na de bevalling was ik onder de indruk hoeveel er al van mijn buik af was. Mijn buik was al ‘aardig plat’ voor zover dat kon na een bevalling. Ik was dan ook erg nieuwsgierig hoeveel kilo er af zou zijn na de bevalling. een week naar de bevalling was er al 7 kilo af. Elke week ging er een klein beetje meer van af. Niet heel hard, maar het gaat wel de goede kant op. Nu let ik ook meer op mijn eten en stop ik niet meer alles wat ik tegen kom in mijn mond. Ik ben weer meer aan het werk. Ook probeer ik minimaal twee keer in de week te sporten. Op dit moment staat de weerschaal op 63 kilo. Dat betekend dat ik mijn zwangerschapskilo’s kwijt ben! Waar ik heel erg bij mee ben. Ik wil er nu nog drie extra af of me helemaal top en fit te voelen.

nu weeg ik 63 kg.