Mijn vluchtkoffer staat al klaar! Want ik zie het helemaal gebeuren: Ik moet onverwachts naar het ziekenhuis, en ik heb niets klaar staan. Het is sowieso wel prettig dat je je eigenlijk kleding en persoonlijke dingen bij elkaar hebt gezocht. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het kindje. Om nou de kledingkeuze van het ‘eerste pakje’ aan mijn man over te laten. Dat zag ik niet zitten! Voor je het weet ontbreekt het rompertje, of heb je de ‘foutste’ combinatie van kleding bij elkaar. Je zou het maar elke keer terug zien op de foto!

Daarom heb ik al vroeg mijn eigen koffertje ingepakt. Wat zit er allemaal bij mij in:

Voor mama:
(jogging)broeken 2x
setjes ondergoed 3x
shirtjes 3x
vest
warme sokken 3x
deo en douchespullen
make-up ( al weet ik niet of je dit wel gaat gebruiken, maar het is toch fijn dat je de mogelijkheid hebt je een beetje op te maken als je daar behoefte aan hebt)
belangrijke telefoonnummers
verzekeringspapieren
(klein)geld
druivensuiker

Voor het kindje :
setjes kleding (mutsje, romper, broekje, shirtje, sokjes) maat 50/56 2x
vestje maat 56 1x
hydrofiele doeken, klein en groot 2x
Maxicosi
extra deken
wikkeldoek

Voor Partner:
extra shirt
ondergoed
deo

Voor de baby het ik alles apart in de luiertas gedaan. Zodat als ik zelf niet in staat ben de spullen te pakken, ze het makkelijk kunnen vinden. Ook heb ik om de pakjes een zakje gedaan met de tekst 1e pakje, en 2e pakje. Zo weet je dat het goede setje bij elkaar wordt gepakt, en krijg je geen rare combinaties