Mijn zwangerschap is niet heel makkelijk geweest. Ik zag het niet als ‘een feestje’. Ik had best veel lichamelijke klachten. Mijn lichaam vond de zwangerschap gewoon zwaar. Als dit soms ten sprake kwam zeiden mensen vaak: Na de bevalling ben je alles vergeten. Dit vond ik lastig te geloven. Hoe kun je zulke dingen nu allemaal vergeten? En dan heb je het nog niet eens over de bevalling zelf! Voordat ik was bevalling dacht ik wel eens: ik weet niet of ik dit nog een keer ga volhouden. Maar is het ook zo wat mensen zeggen? vergeet je echt alles als je kindje er is?

Ik kan je zeggen, ik ben niet alles vergeten. Maar… Ik zou het zo weer doen! De zwangerschap, de pittige bevalling. Als je eenmaal je kindje op je borst hebt liggen maakt dat echt alles goed! De mankementen die je na de zwangerschap erbij krijgt, en alles wat erbij hoort. Want dit is volgensmij echt het mooiste wat er is! Ik had voor de bevalling niet kunnen verzinnen dat het zo mooi kon zijn en het je zo rijk kan laten voelen! Daar heb je echt alles voor over! Vergeten ben ik het niet, maar het is het allemaal voor 200% waard!