Voordat wij de ‘keuze’ maakte om voor een kindje te gaan, heb ik heel lang moeten nadenken. Is dit wel een goede keuze? Is dit wel een goed moment? Kan ik dit combineren met mijn eigen zaak? Ben ik niet te jong? Wordt het financieel niet heel anders? Kan ik mijn dromen nog wel verwezenlijken? En ga zo maar door met de vragen die in mijn hoofd zaten. Het is zo enorm mooi, het is een geschenk! Je weet niet of je überhaupt zwanger kan worden, maar je maakt wel een bewuste keuze door met anticonceptie te stoppen. Het is een enorme stap wat je maakt, het is niet ‘zomaar’ iets! En daarom denk ik ook dat deze vragen en onzekerheden normaal zijn! Je hele leven zal gaan veranderen met de komst van een kindje. Of je nu 23 en een ondernemer bent, of 35 en een vaste baan hebt, het blijft een grote stap! Ik merk ook als ik hier met anderen over praat, dat ik niet de enige bent die met zulke vragen zit.

Ik was er zelf best wel mee bezig. Ik kon er dagen over na denken, en erover piekeren. Want soms zegt je gevoel wat anders dan dat je verstand zegt. Ik had altijd het ‘perfecte plaatje’ in mijn hoofd: nog jaren werken, sparen, voor mezelf heel veel opbouwen en dan pas aan kinderen beginnen! Ik ben namelijk nog maar 23 jaar en heb nog een heel leven voor me. Maar wanneer heb je deze doelen voor jezelf behaald? Ja ik zou graag nog een onderneming willen beginnen en nog verder willen groeien met mijn zaak, maar kan dit alleen zonder kinderen? Ik geloof dat als je iets wilt je dit ook best met kinderen zou kunnen. Waarom niet? We hadden alles op orde. Wonen samen, werken beide en zijn getrouwd. Dus dan zul je denken: Wie of wat houd je dan nog tegen? Na veel gepraat te hebben samen, kwamen we erachter dat een kindje ons toch enorm gelukkig zou maken!

Ik besef mezelf heel goed dat het een geweldig geschenk is dat ik nu zwanger ben! Want een kindje ‘neem’ je niet! Een kindje mag je ‘krijgen’! Na elke echo die ik heb gehad, besefte ik hoe groot wonder het is. Hoe bijzonder het is dat je kindje elke week mag groeien! nog ‘perfecter’ mag worden, en dat alles er op een eraan zit! Elke echo was ik dan ook weer verbaast hoe mooi dit wonder is, en hoe mooi het is dat je dit mag ervaren.