Ondertussen heb ik mijn beugel alweer bijna een week. Hoe bevalt het?

Ik heb meerdere gesprekken vooraf gehad. Hierin hebben ze het behandelplan door gesproken, een gipsafdruk gemaakt, foto’s gemaakt en het resultaat laten zien van hoe het gaat worden. Dinsdag hebben ze mijn beugel geplaatst. Eerst hebben ze ruimte gemaakt tussen mijn tanden. Daarna blokjes geplaats op bepaalde tanden. Hierop klik je de beugel. Dit was allemaal niet pijnlijk.

Daarna kreeg ik uitleg over de beugel. Ik moet elke 10 dagen een nieuwe beugel in. Dit is meer een bitje. In totaal 7 bitjes. Dit is afhankelijk van hoe scheef je tanden staan. 7 bitjes is echt weinig. Dit komt omdat het bij mij maar om 1 tand gaat. Ook heb ik alleen een bitje voor de bovenkant.

Verder doet de beugel geen pijn. Je voelt wel druk, maar dit is natuurlijk logisch. Ook zie je de beugel nauwelijks zitten. Ik had zelf verwacht dat de beugel meer zichtbaar zou zijn. Een echte meevaller!

Hier heb ik mijn beugel in.

De beugel moet met eten en drinken wel uit. Dit is opzich geen probleem, want je kan hem makkelijk uithalen. Je stopt niet ‘ongemerkt’ wat in je mond. Dit is dus een win win situatie. Rechte tanden en een strak lichaam!