Zelf vind ik het leuk om wat te experimenteren met recepten. Zo ook met dit recept, ik heb gekeken wat ik nog in huis had, en hier een lekkere cake van gemaakt. De stroopwafelcakekoek! Ik kon hieruit 2 cakes maken.

 

Benodigdheden:

Kruidcake mix (home made)

Muffin Naturel (Dr. Oetker)

125 gram boter

2 eieren

6 stroopwafels

 

Beslagkom

Mixer/garde

Cakevorm

 

Verwarm de oven ( elektrische oven 200 graden)

 

  • Eerst heb ik de kruidcake gemaakt. Voeg 225ml water toe aan de kruidcakemix. Mix dit tot 1 glad mengsel. En giet dit in de cakevorm.

  • Snijd 4 de stroopwafels in stukjes en verdeel dit over de mix heen.

  • Voeg 125 gram gesmolten boter, 2 eieren en 50ml water toe aan de muffin mix. Mix dit tot een glad mengsel en verdeel dit over de kruidcakemix met stroopwafels.

  • Als versiersel heb ik nog eens 2 stroopwafels in stukjes gesneden en dit weer verdeeld in de mix.

Bak de cake 45 min op 180 graden. Kijk dan of de cake gaar is. Dit doe je door even met een mes in de cake te prikken. Is het mes schoon is die gaar, zit er nog mix aan moet de cake nog even in de oven.

Even aflaten koelen en dan lekker genieten!

Makkelijk he?! Eetsmakelijk!