Mijn hondje bloem is nu zo’n 2 jaar bij mij. Het is echt mijn maatje. Ze gaat met me mee naar de winkel, en loopt de hele dag achter me aan. In de winkel kent iedereen haar, en de kinderen komen al speciaal voor haar naar de winkel. Tijdens mijn zwangerschap was ze extra waakzaam voor mij. De laatste weken was ik veel alleen in huis en sliep ik veel. Maar ze bleef net zo lang wachten tot ik weer wakker was. Als ik naar de wc moest bleef ze voor de wc deur zitten tot ik weer naar buiten kwam. Als ik even de deur uit was bleef ze beneden op de mat liggen tot ik terug kwam, of ze bleven me zoeken waar ik was. Ik denk dat ze al goed door had dat er wat aan de hand was.

Voordat ik werd ingeleid hebben we Bloem naar mijn ouders gebracht. Ze vind het altijd helemaal leuk om naar mijn ouders te gaan. Daar heeft ze alle ruimte om rond te rennen. Ook hebben mijn ouders 2 hondjes en 1 grote hond. Met 1 van die hondjes loopt Bloem de hele dag rond. Ze rennen de hele dag achter elkaar aan, geweldig om te zien. Toch had ze die dag wat door. Voordat de autodeur open stond, zat ze alweer voorin. Ook heeft ze de eerste nacht alles aan elkaar gepiept bij mijn ouders. Ze is me overal gaan zoeken, best wel zielig.

Brian heeft Bloem bij mijn ouders opgehaald toen ik weer thuis was. Wat was ze blij dat ze mee mocht. Ze kwam naar moe toe rennen en was zo enorm blij me te zien. Geweldig hoe een hondje dan op je kan reageren. we hebben haar Sterre laten zien. Ze wist niet goed hoe ze moest reageren. Ze zeggen wel eens dat je de hond een poepluier moet laten ruiken om te wennen. Dat hebben wij ook gedaan, maar Bloem wist niet hoe snel ze weg moest komen. Ook wel een logische reactie, want dat zou ik ook doen als ik haar was. Verder heeft ze meerdere keren in huis gepoept. Puur om aandacht te vragen. Want ze is natuurlijk gewoon goed zindelijk.

Nu heeft ze uiteindelijk haar plekje gevonden. We proberen ook genoeg aandacht aan haar te besteden. Ik houd haar wel bij Sterre weg als ik er zelf niet bij ben. Ik vertrouw dieren toch niet helemaal alleen met baby’s. Je weet maar nooit hoe een dier reageert. Hoe lief Bloem ook is. Ze zou nooit iemand kwaad doen. Maar ze zou natuurlijk uit jaloezie wel een reactie kunnen geven.