Ondernemen zit in je of niet, tenminste zo denk ik erover. Ik denk dat je er gevoel en passie voor moet hebben. Vooral om het ondernemen vol te houden. Ondernemen is namelijk vallen en elke keer weer opstaan, en op die manier groeien. Hoewel ik van mening ben dat ondernemen in je zit of niet kan je toch erg veel leren. Een eigenschap van mij is dat ik eigenwijs ben en vaak denk dat ik het allemaal wel zelf kan. Maar ik denk wel dat wanneer je goed wil ondernemen je moet kunnen luisteren en leren van de mensen om je heen. Zo is zakelijk mijn vader mijn grootste voorbeeld. Als ik zie wat hij kan en op heeft gezet in jaren tijd, is dat iets waar ik enorm tegen op kijk. Met niets begonnen, alles zelf gedaan en enorm mooie en goede bedrijven opgezet. Constant aan het puzzelen en denken hoe iets beter kan, nog mooiere bedrijven opzetten en ga zo maar door. Ook wordt ik regelmatig even op mijn plek gezet wanneer dat nodig is. Mijn zwakte is dat ik te snel en te veel wil. Aan de ene kant een goede eigenschap want zo blijf je scherp en probeer je ook te groeien. Maar waar ‘te’ voor staat is niet altijd goed. Soms moet je een stapje terug doen.

Daarnaast kan ik ook altijd bij mijn vader terecht als ik bepaalde dingen zelf even niet weet, of als ik advies nodig ben. Iets wat me sterk laat voelen in mijn eigen bedrijf. Want op deze manier weet je dat je er nooit helemaal alleen voor staat, ondanks dat het je eigen onderneming is. Ik heb het gevoel dat ik heel veel aankan en heel sterk ben met hem achter me!