Als iemand aan mijn vroeg wat wil je later worden, kreeg je van mij het antwoord: als ik later groot ben wil ik mijn eigen bloemenwinkel.

Als ik met mijn moeder mee ging naar de bloemenwinkel liep ik weer helemaal trots naar buiten met mijn gekregen bloem. Dat moment ben ik ook nooit vergeten.

Toen ik door omstandigheden (hier vertel ik in een ander artikel meer over) de keuze maakte om na mijn 3e jaar havo een ‘nieuwe start’ te maken. Heb in gekozen om bezig te gaan met mijn meisjes droom, en ben ik begonnen met de opleiding Bloem en & Design. Geweldig vond ik het om mijn passie kwijt te kunnen in mijn bloemwerk. De opleiding ging mij daardoor ook makkelijk af.

Toen ik net 2 weken was afgestudeerd heb ik mijn eigen winkel geopend. Bloemsierkunst BY CARLEIN, de lelie. Het is een bloemenwinkel die ik heb overgenomen. Een bloemenwinkel die al tientallen jaren bestaat. Vandaar ook de naam ‘de lelie’ achter mijn naam. Ik werk nog steeds samen met de eigenaar van ‘de lelie’ dat wil zeggen dat ik mijn bloemen en planten nog steeds geleverd krijg door ‘de lelie’.

Maar de winkel was wel toe aan verandering. Oud, verwaarloost alsof je terug ging in de tijd. Een hele uitdaging die ik graag aan ging.
Angst om te beginnen? Daar had ik geen tijd voor gehad om over na te denken. En vol trots opende ik dus ook de deuren.

De eerste maanden heb ik in hetzelfde pand doorgedraaid zodat de klanten aan mij en de nieuwe winkel konden wennen, maar omdat het pand toe was aan een grote verbouwing heb ik daarna een aantal maanden doorgedraaid in een Noodwinkel. Het pand is compleet van de grond gegaan en er is een nieuw pand op gekomen.

In maart 2016 heb ik mijn nieuwe winkel geopend. Helemaal naar mijn eigen inzicht en na mijn idee en smaak.

Ondertussen heb ik dus alweer 3 jaar mijn eigen winkel. Een droom waar je hard voor moet werken. Iets waar ik al mijn passie in stop. Een droom met meerdere kanten.

Het is vallen en opstaan, en daardoor sterker en beter worden! Ik krijg vaak de vraag, hoe doe je het toch allemaal je bent nog maar 23 jaar, en nu al 3 jaar een winkel. Maar ik geloof dat als je echt iets je wil, je er voor moet gaan, er voor moet vechten en niet op moet geven!

Ook ik heb naast de positieve reacties, ook negatieve reacties gehad. Je hebt geen ervaring, hoe ga je dit allemaal doen? Het gaat haar toch nooit lukken. En wat denk je van jaloezie?

Maar het is aan jou wat je er mee doet! Denk je: ze hebben gelijk? Waar sta je dan over een paar jaar? Heb je dan bereikt wat je wou bereiken? Heb je het geprobeerd?  Ga er voor! Laat zien wat je in je mars hebt! Want als je er niet voor gaat en je je laat tegen houden komt jou droom nooit uit! Vecht ervoor, wat jou droom ook mag zijn!