Een gezonde levensstijl is voor iedereen anders. We kennen de standaard lijnen en weten wat wel of niet gezond is. Voor de een is lijnen gezond voor de ander is het gezond om aan te komen. Ga zo maar door. In dit artikel vertel ik je over mijn gezonde levensstijl.

Na heel wat onderzoeken zijn ze er bij mij achter gekomen dat ik allergisch ben voor varkensvlees. Als ik dit eet, reageert mijn lichaam hier heel heftig op. Ik moet dan overgeven, val flauw, voel me heel naar en bespaar je de rest van de details. Ik ben daarom ook zo’n 6 jaar geleden begonnen met het helemaal schrappen van varkensvlees. Dit klinkt makkelijk, maar is het zeker niet want in heel veel producten zit varkensvlees. Nu weet ik al niet meer anders en is het eigenlijk wel makkelijk.

Doordat er in varkensvlees heel veel vet zit, begon ik al vrij snel af te vallen. Daarnaast begon ik met hardlopen. Deze combinatie maakte dat ik zo’n 10 kilo afviel. Ik had wel wat ‘reserve’ dus ik vond dit zelf niet zo erg.

Doordat ik begon te merken dat ik veel lekkerder in m’n vel begon te zitten. Letterlijk en figuurlijk, begon ik me meer te verdiepen in een ‘gezonde’ levensstijl. En vond het ook erg leuk hier mee bezig te zijn. Ik begon steeds meer gezonder te koken en er mee bezig te zijn. Ook begon is steeds bewustere keuzes te maken. Ook koos ik er wel regelmatig voor om eens een stukje chocola te eten bijvoorbeeld. Want ik vind het zelf ook gezond als je kan genieten van iets wat wat minder gezond is.

Daarnaast heb ik meer dan een jaar Personal Body Plan gevolgd. Via Istagram en internet kun je er veel over vinden. Ook leuk om resultaten te zien. Ook ik heb hier hele goede resultaten behaald. Ik werd steeds strakker. En had zelfs een platte buik. Iets waarvan ik dacht dat dat niet voor mij was weg gelegd. Maar zo zie je maar dat je zelf heel veel kan bereiken, al met een paar kleine aanpassingen.

Want het betekent niet dat je altijd maar moet lijnen, en nooit meer wat lekkers mag als je er strakker uit wil zien. Je moet juist een balans vinden! Die balans heb ik voor mezelf gevonden.

Ik merk wel dat ik nu wat makkelijker denk tijdens de zwangerschap. Ik eet waar ik zin en behoefte aan heb, maar na de zwangerschap zou ik wel mijn zwangerschapskilo’s weer willen verliezen. En weer lekker strak in mijn vel willen zitten.