En dan is onze Sterre alweer een week oud. De kraamweek is afgesloten, en we zijn nu met z’n drieën in ons huis.En wat voelt dat fijn om lekker samen te zijn. Ik ben intens aan het genieten. Maar hoe kijk ik terug op onze kraamweek.

Onze ‘kraamweek’ is al begonnen in het ziekenhuis. Doordat het met mij na de bevalling nog niet zo goed ging moesten we tot donderdag in het ziekenhuis blijven. Aan de ene kant heel erg jammer, maar aan de andere kant had ik daar wel vrede mee omdat ik mezelf nog niet kon verzorgen. Als ik naar de wc moest of ik moest me gaan douchen viel ik regelmatig flauw, en was ik echt een tijdje van de wereld. Het gaf mezelf ook een fijner gevoel dat ik daarom in het ziekenhuis moest blijven. Natuurlijk wil je het liefste zo snel mogelijk naar huis, maar dit was wel het beste voor mij en Sterre.

De eerste nacht kon Brian bij ons blijven slapen. dit maakte het allemaal net even wat fijner, zo kun je toch samen genieten. De tweede nacht hebben we er voor gekozen dat Brian nog even een nachtje thuis zou gaan slapen, zodat hij nog even volop energie op kon doen. Want we wisten dat als we naar huis zouden mogen Brian niet alleen Sterre maar ook mij zou moeten verzorgen. s’morgens om half 8 was hij weer bij me. De eerste nacht in het ziekenhuis ging enorm goed. s’avonds mocht sterre alweer bij ons op de kamer, dit gaf een fijn gevoel. Om half 12 s’avonds heb ik haar voor het eerst aangelegd, ze kwam al happend aan. Borstvoeding kost eigenlijk helemaal geen moeite. Ze dronk gelijk 2x 25 min. Dus knap werk, na zo’n moeilijke start. Toen ze klaar was met drinken hebben we haar weer in haar bed gelegd. Ze bleef alleen maar mopperen, om half 2 heb ik haar opnieuw heel even aangelegd, toen viel ze al snel in slaap. En wat een mazzel hadden we! Ze heeft tot 9 uur s’morgens doorgeslapen. We konden even heerlijk bijtanken! Ook omdat deze nacht zo goed ging vond ik het niet zo erg dat Brian de tweede nacht naar huis ging. Maar de tweede nacht was helaas niet zo’n luxe. Sterre bleef mopperen en wou alleen maar bij mama zijn. De verpleging had haar even bij me weg gehaald zodat ik even bij kon slapen, maar ook de verpleging kwam al snel weer terug. Ze schreeuwde de hele afdeling bij elkaar. Ook had ik enorm last van na weeën, vooral in mijn benen en rug. Wat het allemaal niet prettiger maakte. Op een gegeven moment heb ik Sterre bij me gelegd, en toen was er niets meer aan de hand. Ze wou gewoon heel graag bij mama in bed slapen. Voor mij een pittige nacht, maar als je dan zo’n meisje tevreden naast je hebt slapen maakt dat echt alles weer goed!

Donderdag mochten we dan eindelijk naar huis. Het was me gelukt om te douchen, wat een opluchting. Ik had er helemaal zin in om naar huis te gaan. Bij kraamzorg Naviva hebben ze een ‘warme overdracht’. Dat houd in dat ze je al in het ziekenhuis op komen halen. Even met de doktoren/ verpleging bespreking hoe het gaat, en dan gaan ze met je mee naar huis. Dit verliep allemaal heel goed.

En dan kom je thuis aan. De meeste van jullie weten dat ik boven mijn winkel woon. En dan zie je dat de hele winkel versierd is. Nou daar gaan je hormonen. Tranen over de wangen, wat een warm welkom! Wat is het fijn om thuis te zijn.

Mijn kraamweek was geen ‘standaard’ kraamweek. Doordat ik zelf slecht ter been was, kon ik zelf weinig doen. Mijn benen werkten nog niet zoals het zou moeten, lopen ging dan ook nog niet. Wat ik zelf erg jammer vond dat ik Sterre nog niet kon verzorgen. Gelukkig was daar super papa! Wauw wat heb ik een respect voor Brian. Vanaf het begin doet hij het zo enorm goed. Het maakt hem allemaal niet uit. Of hij nu Sterre moet wassen of mij, hij doet het allemaal.

De laatste dag van de kraamweek lukte het me om Sterre zelf in bad te doen en haar te verzorgen. Wauw wat geeft dat een fijn gevoel. Sterre vond het ook heerlijk en heeft me de hele tijd tevreden met haar grote oogjes aangekeken. Wat kan je dat gelukkig maken. Ik kan steeds meer doen, en kan Sterre steeds meer verzorgen. Zo fijn als je steeds een beetje beter wordt en vooruit gaat.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm aan het genieten ben van alles. En dat ik enorm dankbaar ben voor alles! Ondanks dat het mij mij niet zo goed ging kijk ik positief op mijn kraamweek terug. Wat een rijkdom!