Zelf ben ik totaal niet technisch. Als ik iets in elkaar gezet moet hebben waar spijkers of een boormachine bij nodig zijn, laat ik dit aan mijn man over. maar wat ik wel enorm leuk vind om te doen is de aankleding in huis. In dit artikel laat ik je zien hoe je leuk kunt decoreren met verschillende artikelen, en dat dit helemaal niet veel hoeft te kosten.

Eigenlijk zijn er niet echt regels om je huis leuk aan te kleden. Doe wat jij leuk vind. dan kun je er echt een leuk en eigen plekje van maken! Ik zal een aantal tips geven hoe ik van mijn huis een leuk en gezellig plekje heb gemaakt!

Kies een dienblad uit wat jij leuk vind! dit kan hout zijn, gekleurd of bijvoorbeeld zilverkleurig zoals ik heb gekozen. (budget tip, neem een stuk tijgerhout, of resthout) Ik ben zelf erg gek op kaarsen en waxine’s. Zelf heb ik gekozen voor waxine glaasjes omdat je op deze manier de kaarsjes kan vervangen, en daardoor niet zo vaak nieuwe kaarsen hoeft te kopen. Aangezien ik bijna elke dag de kaarsjes aan steek zou dit met veel geld kosten. Wel zou je er voor de sier wat kaarsen tussen kunnen zetten. Deze hoeft je dan niet eens aan te steken

.  

Je kunt allerlei verschillende soorten waxine glaasjes, en decoratie op het dienblad zetten. Ook mag je best verschillende hoogtes gebruiken. (Budgettip kijk eens bij de kringloopwinkel! hier hebben ze vaak heel veel keuze in glaasjes voor kleine bedragen of kijk bij je moeder of oma in de kast wat die nog hebben staan.) Ook kan je er voor kiezen verschillende kleuren en allerlei verschillende soorten en maten te nemen. Dit kan juist een heel leuk en speels effect geven! Ik zelf heb het huis gedecoreerd met mint kleuren. dit heb ik ook toegepast op het dienblad. vind je het te rommelig lijken? kies dan voor wat minder soorten en zet daarvan wat dezelfden op het dienblad. Ook kan je er bijvoorbeeld vaasjes aan toevoegen met enkele bloemen, kleine bloemen toefjes, of plantjes. Hieronder zie je een voorbeeld dat je met dezelfde producten verschillende sferen kunt creëren.

Prijzen: * gekleurd waxine glaasje 0,50 pst. * waxine glaasje lavendel 2,99 pst. * glas met kraaltjes 3,50 pst.* blauw windlicht 5,99 pst. inclusief bloemen 12,99 * siervruchtjes 1,99 per bakje  * houten waxine houder middel 2,99 pst. groot 3,99 pst. * potje met plantje 8,99 

Daarnaast kan je heel veel sfeer in huis creëren met kussens! zelf heb ik weer het mint groene kleurtje terug laten komen maar je kan zelf bepalen welke kleuren je leuk vind en wat je leuk bij elkaar vind passen. zelf vind ik het leukste om 1 ‘kleurthema’ in huis toe te passen om rust te creëren. Wel heb ik er andere tinten als koper, roze en blauw aan toegevoegd.

heb je een leuke kast staan? Je kan hier dan ook best een leuk dienblad of losse potjes op zetten met planten. Ook kan je overal waxine glaasjes terug laten komen. je hoeft ze niet perse aan te steken om ze er neer te zetten.

Op deze manier kan je door gaan met het ‘aankleden’ en gezellig maken van je huis. ik heb overal het mint kleurtje terug laten komen, mijn broodtrommel op het aanrecht, de prullenbak, potjes etc. ik vind dit een leuk effect geven en een eenheid maken tussen mijn woonkamer, keuken en gang.

 

Wat tegenwoordig heel erg een trend is zijn ‘pluk’ boeketten. Hierbij zet je allerlei verschillende bloemen op 1 vaas. Overal enkel 1 bloem van. Dit geeft een leuk speels en zomers effect! Je hoeft hier geen ‘vakbloemist’ voor te zijn om dit te kunnen. Je kan dit ook toepassen op allerlei kleine vaasjes, of bijvoorbeeld op je dienblad met waxine glaasjes Werk gerust met verschillende hoogtes, er zijn hier geen regels voor! Zet er wat flesjes tussen en zet hier allerlei verschillende enkele bloemen op. Je kan op deze manier zelf bepalen hoeveel bloemen je nodig hebt. Het geeft wel een enorm leuk effect! Ik zou zeggen ga lekker creatief aan de slag!

  

* Alle bloemen en waxine glaasjes komen uit mijn eigen winkel. Neem gerust een kijkje op mijn site! www.bycarlein.nl