Het trouwseizoen is weer in volle gang. En hier kan ik zo enorm van genieten. Op mijn werk maak ik regelmatig bruiswerk, en elke keer als ik weer bruidswerk mag maken moet ik weer aan mijn eigen bruiloft denken!

Als mensen tegen me zeiden: dat was echt de mooiste dag van mijn leven, dacht ik altijd: jaja wat overdrijven.

Maar het is echt zo! Mijn bruiloft was de mooiste dag van mijn leven. Ik heb nog nooit zoveel genoten op een dag dan als op mijn bruiloft.

Thema:
Vooraf hebben wij een thema gekozen. En dit hadden we ook op onze trouwkaarten gezet. Mijn man had de trouwkaarten helemaal zelf gemaakt. Dit scheelde voor ons enorm veel kosten, ten opzichte van als we deze zouden bestellen. (Tip!) Ons thema was Roze!(inclusief dresscode)  En wat hebben wij hier een lol om gehad. Vooraf had iedereen het erover! De mannen riepen het hardste: we hoeven toch niet echt roze aan! Hier hebben we al zoveel lol om gehad, al voordat de dag begonnen was.

Bruidswerk:
Zelf heb ik al het bruidswerk gemaakt. Zaalaankleding, 2 autostukken, bruidsboeket, boeketjes voor mijn Bruidsmeisjes, 70 corsage’s, kerkaankleding en ga zo maar door. Iets waar ik me enorm op verkeken had, want de dag voor mijn bruiloft was ik nog tot 1 uur s’nachts bezig. Maar ik had het wel helemaal zoals ik zelf wou!

Wij hadden er voor gekozen om op een zaterdag te trouwen. Het is een wat duurdere dag om te trouwen (veel locaties etc. vragen meer geld voor een zaterdag) maar dit is wel een makkelijke dag voor de daggasten omdat de meeste mensen op zaterdag vrij zijn van het werk.

Omdat wij zelf het gemeentehuis nogal ‘kil’ en ongezellig vonden hebben we besloten bij mijn ouders thuis te trouwen voor de wet. Tegenwoordig kan je op heel veel locaties trouwen voor de wet. En dit hoeft dus niet Perse in het gemeentehuis te zijn. Let op als de locatie hier zelf geen vergunning voor heeft, moet je hier wel een vergunning voor aanvragen. We hebben het helemaal mooi aangekleed en ik moet zeggen, ik had dit niet anders gewild! Wat zag het er gaaf uit!

Daarna zijn we getrouwd voor de kerk. Een enorm mooie dienst. Met als verassing mijn moeder die voor mij zong toen ik binnenkwam met mijn vader en weg werd gegeven. Wauw, wat was dit een bijzonder moment! Tijdens de dienst hadden we een combo die de dienst begeleide met mooie muziek. Bijzonder mooi!

Daarna hebben wij nog wat foto’s gemaakt en zijn door gegaan naar de feestlocatie. We hebben het feest gehouden bij Preston Palace. Wat ik zelf erg makkelijk vond is dat we daar de rest van de dag konden blijven. Je eet wel in een restaurant aan de andere kant van her gebouw, waardoor je wel het gevoel hebt dat je op een andere plek bent. Maar je hoeft niet meer met de auto te reizen. We hadden met het eten zelf gekozen voor een 3 gangen diner a la carte. Zodat de gasten zelf konden kiezen wat ze lekker vonden. Verder werken ze daar met een all-in prijs. Je betaald dus per gast, en weet van te voren wat je kwijt bent aan de bruiloft. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Ook konden we via hun de bruidstaart regelen, erg makkelijk!

Wat ik ook erg leuk vond is dat we zelf de kaart samen mochten stellen. Vooraf hebben wij een ‘proef’ avond gehad waarbij we alle producten uit hebben geprobeerd. Geen straf, een extra dagje uit eten!

Vaak heb je tussendoor op een bruiloft af en toe best even lekkere trek. Hier had ik wat op verzonnen! Namelijk ons snoepbuffet! Wij hadden verwacht dat vooral de kleinere gasten hier op af kwamen, maar juist de grootste gasten stonden elke keer vooraan om hun nostalgische zakje met snoep te vullen. Wat een succes!

Daarna kon het feest beginnen geweldig! We hadden en enorm goede DJ. Er is vanaf begin tot het eind gedanst. Het was echt een spetterend feest. Als verassing had ik last minute besloten het nummer ‘mag ik dan bij jou’ voor mijn ouders te zingen. Ze waren zo druk geweest met hun ‘verassing’ dat ze dit helemaal niet zagen aankomen.

Als afsluiter hadden we om half 1 een lekkere puntzak patat! Want dat lust iedereen op dat tijdstip wel na een swingende avond!

Wij mochten daarna lekker blijven slapen in een bruidssuite in Preston Palace. Enorm fijn dat je na zo’n geweldig dag samen kan nagenieten in een geweldige suite en dat je niet eerst naar huis hoeft.

Al met al was dit een dag om nooit te vergeten! Wat een geweldig mooi feest en een geweldige dag hebben wij gehad! En wie weet een inspiratie voor jou mooie dag!