Hoeveel uur werk jij? Een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Want ja je bent ook mama. En als moeder heb je helemaal geen tijd. Maar hier ben ik het niet mee eens! Laat ik vooropstellen dat iedere moeder voor zichzelf de keuze moet maken of ze willen en kunnen werken. Ben jij thuis voor je kids, dan zal die keuze voor jou goed voelen. Werk jij fulltime, en bevalt jou dat goed? Dan is dat ook helemaal prima!

Ik combineer de zorg voor Sterre met mijn werk. Zo neem ik haar overal mee naartoe. Niet altijd even praktisch, maar soms is het niet anders. Nu is mijn dochter dit al vanaf haar geboorte gewend en dat kan je merken. Ook vinden mijn klanten het heel erg leuk als mijn dochter in de winkel is. Mijn dochter weet precies hoe ze de aandacht van de klanten moet trekken, en op deze manier maakt ze op haar manier een praatje met de klanten. Daarnaast ben ik ook vaak s’avonds nog aan het werk. Dan is mijn man thuis en heb ik mijn handen vrij. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit wel echt lekker vind! Het is dan wel veel gemakkelijk werken. Maar waarom dan geen oppas?

Sterre ging eerder wel eens naar de gastouder. Maar zoals bij jullie ook vast wel bekend is, kost elke oppas gewoon geld. Dus dan moet je de overweging maken of je hier wel of niet voor kiest. Aangezien het nu prima gaat op deze manier, hebben wij ervoor gekozen dat Sterre gewoon bij mij is en niet naar de oppas gaat.

Maar ik vind het ook heerlijk hoor! Je ziet alles wat er gebeurd en krijgt alles helemaal mee. Toen ze eerder wat meer naar de oppas ging, merkte ik dat je toch ook wel veel dingen mist. Dingen die ze voor het eerst leren en ontdekken. Dit vond ik toch wel erg jammer. Daardoor geeft het me nu ook wel voldoening dat ze bij me is. Ook merk ik aan haar dat zei het gewoon heel erg fijn vind. Ik denk dat elk kind graag bij haar moeder is. Dus een win win situatie. Ik kan er ook echt van genieten als mijn dag er op zit en het me allemaal weer gelukt is. Kids op bed en de winkels op orde. Soms een hele uitdaging, maar die ga ik zeker niet uit de weg!

En dan het antwoord op de vraag hoeveel uur ik werk. Dit is per week verschillend. Ik werk van Maandag tot en met Zaterdag. Soms begin ik al om 6 uur s’ochtends wanneer Sterre nog niet wakker is. Dan kan ik al heel veel doen in een paar uur en loop ik voor op de dag. Maar ik heb ook dagen dat ik s’avonds om 10 uur nog bezig ben. Ik zeg wel eens ‘ik ga even een uurtje aan het werk’, maar een uurtje wordt bij mij al snel 3 uur. Ik maak weken van 40 uur, maar ik maak ook weken van 70 uur in de week. Het is maar net hoe druk het in de winkel is, hoe mijn privé situatie is en ga zo maar door! Laat ik zo zeggen, Ik werk minimaal fulltime.