Zoals ik jullie al eerder heb verteld wou ik graag van mijn extra zwangerschapskilo’s af. Soms is het best lastig om weer in het ritme van ‘gezond’ eten te komen. Daarom besloot ik Weight Watchers te gaan doen. Dit kun je doen in combinatie met borstvoeding. Dan volg je wel een aangepast programma. Maar ook nu ik geen borstvoeding meer geef, wordt je programma aangepast en kun je nog steeds afvallen met behulp van Weight Watchers.

De laatste 1.5 maand deed ik het op eigen houtje met behulp van de app. Naast dat je met de cursus wel meer een stok achter de deur hebt, beviel mij dit ook wel goed. Ik wist goed hoe ik mijn dag in kan delen en op deze manier gewicht te verliezen. Ik heb geen zwaar overgewicht, dus hoef geef kilo’s per week te verliezen. Maar wel die extra zwangerschapskilo’s. Want voor je het weet blijven ze plakken, en dat is iets wat je niet wil!

Ik ben niet te streng geweest voor mezelf, maar heb wel heel bewust op mijn eten gelet! Af en toe heb ik iets ongezonds toegepast in mijn Weight Watchers plan. Dit was een goede weg voor mij en heeft goed uitgepakt. Ik merk wel dat je een stuk strenger moet zijn als je geen borstvoeding meer geeft, aangezien borstvoeding toch veel energie van je lichaam vraagt. Hier moest ik wel even mijn weg in vinden, maar ook dit is goed gelukt.

Ik ben in totaal 4,8 kilo afgevallen in 3 maanden tijd!  Hier ben ik heel tevreden mee. Ik hoef zelf geen kilo’s per week te verliezen omdat ik niet heel veel extra gewicht heb. Dus langzaam afvallen is voor mij prima. Ik woog voor Weight Watchers met 70,5 kilo. Ik was toen al wat extra kilo’s van de zwangerschap verloren. Einde zwangerschap woog ik 83 kilo. Na een aantal weken woog ik 75 kilo. En toen ik stil bleef staan ben ik met Weight Watchers begonnen. Met Weight Watchers ben ik dus nog eens 4,8 kilo afgevallen en weeg ik nu 65,7 kilo. Vlak voor mijn zwangerschap woog ik 63. Ik heb ook wel eens 58 gewogen, maar rond de 60 kilo zit ik het fijnste in mijn vel. Dat betekend dus dat ik nog 6 kilo te gaan heb. Hier wil ik dus ook voor gaan! Dit wil ik ook doen door middel van sporten, om zo mijn lichaam weer wat strakker te laten worden voor de zomer!

Ik weet dat er dames zijn die denken ‘het lukt mij toch niet’. Maar als ik mijn extra kilo’s kan verliezen, kan jij het ook!