Wat waren we blij toen we weer twee streepjes zagen op onze zwangerschapstest. Dat moment blijft bijzonder! Maar kort daarna had ik ook een andere gedachten. Weer 9 maanden me slecht voelen. Iets waar ik ook enorm tegenop zag. Het is het allemaal waard! Een bewuste keuze, maar zeker niet leuk. Bij sterre heb ik mij 9 maanden eigenlijk gewoon heel slecht gevoeld. Constant flauw vallen, meerdere keren op een dag. Veel buikpijn en overgeven, en me gewoon heel erg ziek voelen. Daarnaast was de bevalling van 3 dagen niet makkelijk, en ook het herstel liep niet helemaal zoals het moest. Ik bespaar jullie de details.

Maar dat weerhield ons er niet van om voor een tweede kindje te gaan. Hoe cliché het ook klinkt, het is het allemaal dubbel en dwars waard! En met dat in mijn achterhoofd wist ik dat 9 maanden te overzien waren, en het niets voorstelt met wat je er voor terug krijgt.

Maar wat zijn deze twee zwangerschappen een wereld van verschil. Daar waar ik me bij Sterre zo slecht voelde, voel ik me nu eigenlijk heel goed. Naast de normale zwangerschapsverschijnselen als misselijkheid, vermoeidheid en overgeven, heb ik eigenlijk weinig last van klachten! De zwangerschap vloog voorbij. Ik heb nog lang door kunnen werken, en ook lukte me het goed om het te combineren met de zorg voor Sterre. Ik mag eigenlijk gewoon helemaal niet klagen.

Daarnaast kwam ik bij Sterre heel erg hard aan. Vanaf het begin tot aan het eind tikte de kilo’s eraan. Bijna 25 kilo ben ik aangekomen. Dit ben ik ik allemaal wel weer kwijt geraakt, Maar ze waren er wel. Ik was groot, vetter en hield veel meer vocht vast. Nu bij deze zwangerschap valt dat allemaal heel erg mee. Ik ben 13 kilo aangekomen. En ik kan ook merken dat er veel minder vet om mijn lichaam zit. Natuurlijk veranderd je lichaam door de zwangerschap. Hier heb ik ook geen problemen mee. Ook weet ik dat ik de kilo’s wel weer kwijt raak met een beetje discipline. Maar toch scheelt dit veel!

Al met al zijn deze twee zwangerschappen dus echt totaal niet te vergelijken. Zo zie je maar dat het echt klopt dat elke zwangerschap anders is! Daar waar ik eerst niet kon genieten, kon ik dat nu wel!