Het gaat gaat niet heel erg snel, maar het gaat goed! De weegschaal geeft op dit moment 64,0 kilo aan. En dat betekend dus dat ik mijn zwangerschapskilo’s bijna kwijt ben. Om precies te zijn nog 1 kilo. Dan zit ik op mijn gewicht vlak voor de zwangerschap. Maar het ‘ideale’ gewicht voor mezelf is rond de 60 kilo, dus heb ik nog 4 kilo’s te gaan.

Mijn lichaam zal niet helemaal weer hetzelfde worden. Ik moet eerlijk zeggen, het valt me niet tegen! Als je zit hoe groot je buik wordt, en hoe snel het zich weer aanpast na de zwangerschap. Het blijft een bijzonder en ongelooflijk iets. Maar er is voor mij wel wat werk aan de winkel. Ik ben nu ook weer begonnen met sporten, namelijk zwemmen! Twee keer per week probeer ik sporten. Tot op heden lukt dat goed. Ik heb er zelf heel veel plezier in. Daar waar ik eerder de excuses verzon om niet te gaan sporten, vind ik het nu heerlijk om even mijn hoofd leeg te maken. En met zwemmen gebruik je ook alle spieren, dus een goede combinatie. Ik probeer er goed het tempo in te houden, zodat het uithoudingsvermogen ook getraind wordt. Het lukt me om er goed spierpijn van te krijgen, dus dat is een goed teken. Al komt dat misschien ook omdat ik het sporten niet meer zo gewend ben;).

En met voeding gaat het ook ‘redelijk’ goed. Ik moet ook wel eerlijk bekennen dat ik het soms lastig vind. Alle lekkere dingen voor pasen liggen weer in de winkel, en ik houd ook echt van al die lekker paaseitjes. Maar omdat ik van mezelf weet dat ik het niet bij 1, 2 of 3 eitjes kan houden. Heb ik besloten het alleen te nemen met feestjes, of af en toe in het weekend. Zodat ik niet elke avond heel veel paaseitjes en lekkere dingen naar binnen werk. En zolang ik het niet neem, is de verleiding een stuk kleiner!

Ik doe zelf geen Weight watchers meer omdat mijn abonnement was afgelopen. Ik was er wel heel erg tevreden over, en ben er ook een deel van mijn kilo’s door kwijt geraakt. Maar ik heb voor mezelf besloten op een andere manier de rest van de kilo’s kwijt te raken. Ik wil wat meer richting ‘de basis’. Zelf weet ik heel goed wat het is, alleen het toepassen is soms best lastig. Daarom gebruik ik nu een voedingsplan en wil ik daar mijn weg in zien te vinden. Ook heb ik daar persoonlijke begeleiding bij mocht dat nodig zijn. En misschien dat ik dan later het Weight watchers weer oppak.

Dus het gaat goed! Ik heb nog een paar kilo te gaan, en ben van plan die te halen! Deze zomer zal ik stralen in mijn bikini. Met mooie tijgerstrepen op mijn lichaam die ik cadeau heb ik geregen van Sterre 😉