Ik zal eerlijk zeggen dat ik het enorm leuk vind om te winkelen. Maar dit doe ik eigenlijk vrij weinig sinds ik een eigen zaak heb. Voordat ik een eigen zaak had was ik wekelijks in de stad te vinden, en dan is het toch verleidelijker iets mee te nemen als je iets leuks ziet hangen. Nu ik een eigen zaak heb kom ik eigenlijk niet aan winkelen toe. Eigenlijk alleen als we een dagje weg zijn, of ik moet echt wat nodig zijn, dan bestel ik het via internet. Ook denk ik veel vaker na voordat ik iets echt koop. Eerder zou ik het gewoon kopen als ik er geld voor had. We zijn nu aan het sparen om een eigen huis te kopen, en de baby is op komst ( wat qua uitzet en verzorging ook genoeg kosten met zich mee brengt). Daardoor vind ik het ‘minder’ belangrijk geld uit te geven aan mezelf. Het betekend niet dat ik nooit wat voor mezelf koop hoor! Maar als ik iets echt leuk vind denk ik er eerst even goed over na, wacht tot de uitverkoop, of koop iets wat niet ‘te’ veel geld kost. Ik ga nu dus veel bewuster met geld om. Ik ben zelf heel goed in koopjes jagen! Ik koop het liefst in de sale!

En natuurlijk hebben we altijd wel iets wat we ‘echt’ heel graag zouden willen hebben. Mocht ik dat gewoon kunnen betalen schaf ik dat aan. Als het geen kwaad kan zoek ik ook wel eens via marktplaats of het daar te koop is. Zo kun je bijvoorbeeld aan mij baby uitzet zien waar ik eerder een artikel over schreef dat je enorm veel geld kan besparen, terwijl je hier weinig van merkt in producten.

Daarnaast doen we meestal de boodschappen bij de Aldi of Lidl. Dit vind ik toch wel heel erg veel schelen. Mochten we de boodschappen in een andere supermarkt doen, nemen we heel vaak de producten van de onderste plank. ( meestal dezelfde producten voor veel minder geld) Wel heb ik bepaalde producten gewoon van A-merk, zoals de cola. Ook doen we 1 keer in de 2 weken de grote boodschappen zodat je niet steeds allerlei dingen haalt. op die manier heb je meer overzicht over hoeveel je uitgeeft. Als je elke dag boodschappen haalt, ben je toch al snel veel meer geld kwijt. Ook trap je veel sneller in de kassakoopjes als je er elke dag lang loopt.

Ook kun je bijvoorbeeld geld besparen door s’avonds de vaatwasser en wasmachine aan te zetten. Dit maakt voor jezelf weinig uit en kan jaarlijks toch wel enorm besparen (ligt wel aan je energiecontract)

Ik denk dat iedereen wel graag geld wil (be)sparen. En daar is natuurlijk niets mis mee! Het is toch ook veel fijner een potje achter de hand te hebben dan rode letters op je bankrekening. Hoe leuk is het als je gewoon iets kan kopen als je het echt heel graag wil hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat je auto of lachmachine kapot gaat, dan is het toch fijn dat je het kan laten maken en dat je je dan geen zorgen hoeft te maken als je het niet kan betalen.