Ik krijg deze vraag regelmatig. En dan komt er ook vaak de vraag: ‘Kun je het allemaal wel aan?’ Dus vandaag een update. Hoe bevalt het om twee winkels te hebben? En hoe bevalt de combinatie met kindje thuis?

Het bevalt me goed! En ja het is ook wel eens pittig. Daar zal ik ook niet om heen draaien. Het is niet iets wat je ‘zomaar’ even doet. Er gaat heel veel tijd in zitten, en het is heel hard werken. Maar dat is iets waar ik geen hekel aan heb. Sterker nog, ik doe niets liever.

Maar even eerlijk. Vooral de combinatie van de winkels, een dochter, zwanger en het huishouden maakt het soms best wel pittig. Maar ik heb het allemaal wel redelijk in balans. Het huishouden draait, de winkels zijn goed op orde, en ik heb tijd voor mijn dochter en geniet daar volop van! En als dat lukt, dan is dat toch goed! En tja.. Soms stapelt de was zich op, of staat er geen uitgebreide maaltijd op tafel. Of is het een bende in huis. Maar zolang dat alles is…

Nu ben ik ook niet iemand die snel van slag is, of snel in de stress schiet. Als dat zo was, was ik deze uitdaging niet aan gegaan. Natuurlijk weet je niet hoe alles loopt. Maar ik denk ik mogelijkheden. Ik kijk vooruit, en wil graag groeien. Dan moet je uitdagingen aan gaan. Al zijn die niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend. Maar als het dan lukt, geeft het extra voldoening. Daar kan ik extra van genieten. En zoals je op de foto hierboven ziet, heb ik ook extra goede hulp! En dat maakt mij heel sterk! zowel in mijn werk en als moeder.