Na de bevalling had ik voor mezelf besloten om weer te gaan hardlopen. Met een schema, nieuwe kleding had ik alle motivatie bij elkaar geraapt. Dit ging ik gewoon even doen. Het ging namelijk voor de zwangerschap ook prima. Viel dat even tegen! Ik was de straat nog niet uit of ik voelde me al zwaar ellendig. Dit was niet de manier hoe ik het moest aanpakken.

Toen zag ik een oproep op Facebook. Je kon je opgeven voor de hardloopclinic om zo de 5 km te leren rennen. Aangezien me het niet lukte zomaar even deze afstand te rennen hebben ik besloten me gelijk op te geven. Want hoe langer ik zou wachten, hoe meer smoesjes ik kon verzinnen om niet te gaan. En zo gezegt zo gedaan. Nu kon ik er niet meer onderuit!

Ondetussen zijn we drie weken verder, en zitten er drie lessen op. Waarvan ik er twee heb meegelopen. Het is de bedoeling dat je één keer ik de week met de loopgroep traint. Hier krijg je dan ook loopscholing. Daarnaast is het de bedoeling dat je twee keer in de week voor jezelf hardloopt. Hiervoor hebben we een schema gekregen. Dit is gericht op een x aantal minuten rennen en een x aantal minuten wandelen. Zo bouw je de 5km verantwoord op.

Onbewust loop je op zo’n training meer km dan je denkt. Zo zaten we afgelopen dinsdag al op 4,9 km. Wel met tussendoor wandelen hoor 😉 Voor het training in eigen tijd kan ik nog moeilijk plek vinden. Nu moet ik zeggen dat ik ondanks dat ik nog niet voor mezelf hardloop, ik het goed kan bijhouden.

Maar mijn doel is wel om meer voor mezelf te lopen, en het op deze manier goed vol te houden. Dit is namelijk nog maar het begin, en het zal nog wel veel zwaarder worden! Ik houd jullie op de hoogte!