Geboortekaartjes! de een verstuurd er veel, de ander verstuurd er weinig of geen. Wij hebben ongeveer 100 kaartjes verstuurd. Een behoorlijk aantal. Ik zelf vind het leuk om een geboorte kaartje sturen, en op die manier te laten weten dat de kleine geboren is! Maar toen ik geboorte kaartjes aan het uitzoeken was, kon ik niet echt vinden wat ik leuk vond. Het is al snel of heel standaard, of heel duur. Als je iets van een lintje of bijvoorbeeld een extra bedeltje of kraaltje eraan wil, komt er al snel een groot bedrag over heen. Naast de kaartjes betaal je meestal ook extra voor enveloppen, drukkosten en dan moet er ook nog een postzegel op. Aangezien je zelf meestal niet in staat bent de kaartjes af te geven (sommige mensen doen dit ook tijdens de kraamvisite) kom je met postzegels ook al op een behoorlijk bedrag. De kaartjes die ik leuk vond zaten al snel over de €3,00 per kaart. Als je dan 100 wil laten drukken, en er komen nog kosten over heen schrik je al snel van het bedrag. Hoe leuk ik geboorte kaartjes ook vind ik was niet van plan €400,00 voor geboortekaartjes uit te geven. Op een avond zat ik op de bank en dacht ik: maar als er niet te koop is wat ik mooi vind, waarom maak ik ze dan niet zelf. Ook een leuke bezigheid voor tijdens je zwangerschapsverlof. En zo gezegd zo gedaan! Brian verklaarde me voor gek:  Ik hoor hem nog zo zeggen: ‘Je gaat toch niet zelf 100 kaartjes maken?’ Maar toen ik trots het resultaat liet zien, kroop hij al snel achter de computer om met enthousiasme de binnenkant te ontwerpen. Brian is makkelijk met computers en had al snel het ontwerp voor de binnenkant klaar! Ik geef aan wat ik mooi vind en 1…2…3… Het staat op papier. Ik moet eerlijk zeggen die handigheid heb ik dan weer niet. Nu hebben we niet alleen een super origineel kaartje wat we beide heel erg leuk vinden, we hebben ook nog eens flink wat geld bespaart! Ook is het leuk om te zeggen: ‘Wij hebben het geboortekaartje helemaal zelf ontworpen en gemaakt’ Een win win situatie!

Benodigdheden:

Standaard kaarten + enveloppen. ( te koop op internet, Markt, Creabeurzen, Action, Wibra, Xenos, Knutselwinkels, Drukkerijen etc.) Je hebt heel veel soorten papier, qua gewicht, kleur met of zonder glinster en ga zo maar door.

Lintjes ( te koop bij Creabeurzen, Internet, Hema, Markt,  Action, Wibra, Xenos, Knutselwinkels, Aliexpress etc.)

Bedeltjes en kraaltjes ( te koop bij Creabeurzen, Internet, Hema, Markt,  Action, Wibra, Xenos, Knutselwinkels, Aliexpress etc.)

Naamstempel ( Te koop op internet)

Inlegvelletjes ( Te koop op internet)

Perforator siervorm ( Te koop bij: Creabeurzen, Action, Wibra, Xenos, Hema, Knutselwinkel, Internet etc.)

Dubbelzijdig tape ( Te koop bij: Hema, Wibra, Action, Internet, Creabeurzen, Knutselwinkels, Hema etc.)

Glittertape (Te koop bij: Hema, Wibra, Action, Internet, Creabeurzen, Knutselwinkels, Hema etc.)

 

Zoals je kunt zien zijn veel dezelfde producten bij dezelfde winkels te koop. Het is maar net wat jou eigen smaak is, hoeveel kaarten je wilt maken en hoeveel geld je er aan kwijt wil. Je ziet namelijk wel verschil in kwaliteit van bepaalde prodcuten. Wil je bijvoorbeeld bij Aliexpres bestellen, houd dan wel rekening met de verzendtijd. Je kan in een (geboorte) kaartje helemaal je creativiteit kwijt. Maar vergeet niet, er gaat wel veel tijd in zitten!