Je ziet op mijn blog regelmatig een artikel voorbij komen over ondernemen en zwangerschap. Maar hoe gaat dit eigenlijk samen?

Als je in loondienst bent, kan je met 34 of 36 weken met zwangerschapsverlof gaan. Je hebt recht op 6 weken zwangerschapsverlof en 10 weken bevallingsverlof. In totaal heb je dus recht op 16 weken. Je kan er zelf voor kiezen of je met 34 of 36 weken met verlof gaat, afhankelijk daarvan heb je na je bevalling nog 10 of 12 weken verlof.

Dit wordt dus eigenlijk voor jou ‘geregeld’. Je hebt hier recht op en je loon wordt gewoon door betaald, maar hoe zit dit als je een eigen zaak hebt?

Als je een eigen zaak heb moet je dit zelf regelen. Het is niet zo dat je ‘verplicht’ bent zwangerschapsverlof te nemen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je zwangerschapsverlof en inkomsten. Het licht er aan hoe je verzekerd bent of jij recht hebt op geld vanuit je verzekering. Wel heb je recht op een ZEZ-uitekering. Dit kun je aanvragen via het UWV, dit moet je doen als je 24 zwanger bent. Afhankelijk van hoe jou cijfers zijn, en hoeveel jou werkt krijg je een bepaalde uitkering voor 16 weken.

Als je een ‘goede’ zwangerschap hebt en jij je goed voelt kan je er voor kiezen zo lang mogelijk door te werken. Ik dacht in het begin van mijn zwangerschap en voordat ik zwanger was ook dat ik dit zou doen. Het liefst zou ik tot de dag voor mijn bevalling willen werken. Dit scheelt namelijk kosten in personeel en dit zou het ‘makkelijkste’ zijn in de zaak. (als je je goed voelt) Maar nu ik 28 weken zwanger ben weet ik dat dit voor mij niet haalbaar is. Een zwangerschap moet je niet onderschatten, en zwangerschapsverlof is er natuurlijk niet voor niets. Je lichaam geeft op een gegeven moment wel aan dat je rust moet nemen. Ook na de bevalling zou ik moeten afwachten hoe mijn lichaam hersteld en hoe snel je weer aan het werk kan. Ik besef me nu heel goed dat die 16 weken verlof niet voor niets is.

Als je een eigen zaak hebt, moet je voor jou zwangerschapsverlof alles goed regelen. Heb je bijvoorbeeld een winkel? Dan zal de winkel toch open moeten blijven als jij er niet bent. Kan jij je taken aan iemand anders overdragen?  Hoe ga jij het doen als je moet bevallen? Je weet namelijk niet wanneer je kindje komt. Houd ook rekening met extra kosten die gemaakt gaan worden. Naast de extra personeels kosten, kan het ook zijn dat er meer kosten gemaakt worden doordat je niet alles zelf kan regelen. Je kan niet alles meer zelf in de hand houden, houd hier dus van te voren goed rekening mee.

Zelf moet ik al minder werken dan ik deed. Opzicht niet zo gek, want ik werkte 6 dagen per week, 10 uur per dag. Ik had verwacht dat ik dit langer kon blijven doen. Maar helaas geeft ook mijn lichaam aan dat ik wat rustiger aan moet doen. Als je in loondienst bent en het lukt lichamelijk niet om je werk fulltime te doen kom je meestal bij een arbeidsarts uit. Deze arts bepaald in hoever jij je werk kan voort zetten. Kan je dit voor een bepaald procent dan wordt jij voor de rest wel doorbetaald.

Als je een eigen zaak hebt en je minder moet gaan werken door lichamelijke omstandigheden, ben je alsnog zelf verantwoordelijk voor jou inkomsten. (afhankelijk van hoe jij verzekerd bent) Je zult er dus zelf voor moeten zorgen dat je zaak financieel goed door blijft draaien en je inkomsten houd.

Houd hier dus rekening mee als je een eigen zaak hebt of wilt beginnen. Wees jezelf er bewust van dat het allemaal niet vanzelf geregeld is. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je het allemaal gaat doen en hoe je inkomsten houd, maar dit hoort natuurlijk ook bij ondernemen!