Vandaag is het Dierendag. Ik zal eerlijk zijn, ik heb niets meer Dierendag. Niet dat ik niet van dieren houd. Maar ik zelf vind zo’n dag misschien wat overdreven. Ondertussen is mijn huis een halve kinderboerderij. (Hobby van mijn man) met een hondje, Vissen, vogels, konijnen en een hamster worden hieren de dieren goed verwend. Ik zelf vind dieren erg leuk hoor. Maar officieel is het hondje van mij, en de rest van de dieren van Brian. Brian zorgt ook voor de dieren. Maar daar wordt hij ook het vrolijkste en gelukkigste van. Je kan hem ook helemaal blij maken met speeltjes voor de dieren.

Voordat ik mijn hondje had, hield ik dieren veel meer op afstand. Ik vond het altijd een beetje ‘overdreven’ als mensen deden alsof hun hond hun eigen kind is. Maar nu moet ik iets bekennen: dat doe ik nu zelf ook! Mijn hondje Bloem betekend heel veel voor mij. Ze loopt de hele dag achter me aan. Is bij me in de winkel, en als ik op vakantie ben mis ik mij hondje enorm. Overdag praat ik tegen haar en ik mis haar om me heen als ze er niet is. Dit had ik zelf nooit van mezelf verwacht! Mijn hondje is een mopshondje en is nu 1,5 jaar. Ze kan heel ondeugend zijn, maar is echt enorm lief. Een hondje waar je alles mee kan doen maar nooit zal bijten o.i.d. Dit is ook wat ik graag wou, omdat ik haar graag bij me wil hebben in de winkel. Aangezien er ook kinderen in de winkel komen, wou ik graag een hondje waar niemand bang voor is.

Bloem vind zichzelf wel heel stoer. Als ik boven in mijn woning ben, en ze hoort wat aan de deur blaft ze heel stoer alsof ze je wel aan kan.( alleen kan je het niet echt blaffen noemen) Soms is dit heel lachwekkend. Als ik zelf weg ga, wacht ze ook net zo lang voor de deur tot ik terug ben. Ze houd het dan goed ik de gaten. En haar grootste hobby is om overal mee naar toe te gaan. De auto vind ze geweldig. Zodra de deur van de auto open gaat zit ze al voorin! Ook al is het alleen even om de auto binnen te zetten.

Ik had zelf nooit verwacht zo met een hondje om te kunnen gaan. Maar zo zie je maar dat er toch dingen kunnen veranderen! Hoe denk jij over dieren? Wat voor huisdieren hebben jullie?