Wij leven er al een hele tijd naartoe. De leukste tijd van het jaar. Kerst! Ik zelf ben er gek op. Het liefst ga ik elke kerstmarkt langs, en zet al vroeg de kerstboom op. Het voordeel van een bloemenwinkel is dat je al vroeg kan/moet beginnen met kerst. Voor mij geen straf!

Onze winkel is al heerlijk in kerstsferen. De kerstbomen zijn opgezet. De lampjes staan aan. En ook hebben we af en toe al kerstmuziek op staan. Daarnaast is het allemaal goed plannen. Aangezien het ook een drukke tijd is. We zijn al druk bezig met voorbereidingen die we al kunnen doen. We maken al ondergronden klaar, lijmen kerstballen op stok en ga zo maar door. Dit doen we zodat we straks tijdens de drukste periode zo min mogelijk hoeven over te werken.

Daarnaast ben ik ondertussen 33 weken zwanger. Ik loop dus al met een grote buik. Officieel zou je met 34 of 36 weken met zwangerschapsverlof gaan. Dit zou betekenen dat ik net voor de kersttijd met verlof zou gaan. Erg lastig. Ik doe daarom wel rustiger aan. Maar werk op mijn manier zo lang mogelijk mee om voort te helpen. Geen zware lichamelijke dingen, en soms pak ik er een stoel bij en doe ik zittend wat werk. Op deze manier maak ik me toch zoveel mogelijk nuttig. En hoop ik dat ik en het kindje het nog even volhoud.

Ik kan genieten van de gezellige drukte. De gezellige sferen. Ik kan niet wachten tot Sinterklaas ons land verlaat. Dan pas begint echt kerst! En mogen we het ene na het andere kerststuk maken. Kunnen jullie ook zo genieten van kerst?