Het einde van mijn zwangerschap nadert. Ondertussen zit ik op 31 weken, en kan ik langzaam beginnen met aftellen. Ik krijg vaak de vraag of ik opzie tegen de bevalling. Je hoort vaak de mindere verhalen van bevallen. Hoeveel pijn het wel niet doen en alle nare dingen die erbij komen. Maar eigenlijk ben ik daar helemaal niet bang voor, en zie ik er niet tegen op. Ik kijk er eerder naar uit. Natuurlijk weet ik dat het enorm veel pijn gaat doen, en daar kijk ik natuurlijk niet naar uit. Maar wel het moment dat ik dan eindelijk de kleine kan ontmoeten. Ik ben enorm benieuwd hoe mijn kindje eruit ziet! Zal het op ons lijken. Hoe zou het allemaal gaan. Daarnaast hebben jullie wel meegekregen dat ik de zwangerschap geen ‘feestje’ vond, dus ik vind het best fijn dat dat straks voorbij is. Wel vind ik het spannend of alles goed zou gaan met het kindje. Dit vind ik wel meer iets om tegenop te zien dan de bevalling zelf. Ik hoop dat alles goed mag gaan en het kindje gezond ter wereld mag komen.

Ik kijk er ook enorm uit dat er dan zoveel gaat veranderen. Het zal echt niet altijd makkelijk zijn, maar wat lijkt het me mooi dat ik samen met mijn man ons eigen gezin heb. Dat je de zorg mag dragen voor een kindje en dat er een belangrijk persoon bij is gekomen.

Ook denk ik er vaak aan hoe bijzonder een kindje en zwangerschap is. Wat er in een dag kan veranderen, en kan groeien aan het kindje in je buik. Dat een vrouwenlichaam in staat is een kindje te ontwikkelen. Dat is toch iets om enorm dankbaar voor te zijn. Een heel bijzonder wonder!
En dit zal na dat het kindje geboren is niet stoppen. We zullen een kindje dat van ons is zien opgroeien. Groter zien worden en zien ontwikkelen. We zullen ons herkennen in ons kindje. Dat is toch ook iets om echt naar uit te kijken. Nu lijkt dat nog zo onwerkelijk, maar dit zou gaan gebeuren.

Ik kom zelf uit een groot gezien met jongere broertjes en zusjes onder me. Ook toen en nu nog steeds vind ik het enorm leuk om te zien hoe zei zich ontwikkelen. Ik vind het enorm leuk om te zien hoe iemand kan zijn en worden hoe iemand zelf wil zijn. Dat maakt me nieuwsgierig naar mijn eigen kindje. Hoe zou dat gaan verlopen, en hoe zou dat zijn. We zullen het mee maken!