Van vele mensen krijg ik de vraag: ”Wat houd het nou precies in Weight Watchers?” En ”Wat is het verschil tussen de online versie en de cursus versie’?” Dat zal ik uitleggen.

Op dit moment doe ik de cursus versie. Het verschil zegt het al. Of je volgt Weight Watchers online of doormiddel van de Cursus en daarbij ook online. Ik vind zelf dat je met de cursus net wat meer een stok achter de deur hebt. Je hebt een weeg moment tijdens de cursus. Je kan je persoonlijke vragen en doelen bespreken en er komen nog meer mensen die ook de cursus volgen. Wat het ook erg leuk maakt, want je kan je doelen en motivatie bespreken. Je kan je interesse’s delen en bijvoorbeeld leuke recepten uitwisselen. Ook is het gewoon enorm gezellig! Als het even tegen zit of het niet zo makkelijk gaat kun je daar met elkaar over praten. Dan kan je coach net even de tips geven die nodig zijn om jou te laten afvallen. Je coach kan je wat meer begeleiden naar jou doelen.

Op de cursus is er ook de mogelijkheid producten te kopen wat jou misschien net de mogelijkheid bied binnen je puntenprogramma van Weight Watchers te blijven. Bewuste producten die misschien net jou slechte gewoonte kunnen vervangen. Je hoeft geen ‘honger gevoel’ te hebben. Je werkt namelijk met een punten systeem. Nu is het programma net vernieuwd, waarbij er ook veel meer producten 0 punten hebben gekregen. Die houd in dat je van deze producten net wat meer kan pakken. Zit jij aan je aantal punten voor je dag, maar heb je toch nog trek? Dan neem je iets waar 0 punten voor staat.

Daarnaast maak je net als de online variant ook gebruik van een mobiele app, waar jou persoonlijke gegeven en punten in staan. Ook staan er bijvoorbeeld leuke verantwoorde recepten op. Op die app heb je ook connect waar je met andere mensen kan praten. Hier worden regelmatig leuke recepten gepost of mooie succes verhalen. Je kan hier ook zelf berichten posten. Een extra motivatie dus!

Zelf denk ik als je moeite hebt met afvallen en je weet dat je extra steun nodig hebt de cursus een goede keuze is! Je krijgt dan een pas waarmee je naar elke cursus kan. Op de site kun je vinden waar we bij jou in de buurt een cursus is. Je kan het namelijk door heel Nederland de cursus bezoeken.

Weet je dat je het zelf wel kunt maar hebt je net wat meer motivatie en handvaten nodig? Dan lijkt mij de online versie wat voor jou. Maar die keuze kun je natuurlijk helemaal zelf maken!