Geen verjaardag zonder een lekkere taart! Daarom dit recept van mijn chocolade verjaardagtaart.

Benodigdheden (voor 2 lagen, 1 grote en 1 kleine taart)

  • cake mix
  • 6 eieren
  • 400ml slagroom ongeklopt
  • fruitvulling
  • 2 pakjes banketbakkersroom
  • chocolade glazuur
  • chocolade naar wens om te decoreren.
  1. Bak eerst de basis. Ik heb hiervoor cake mix gebruikt. Je kan zelf een cake maken, maar ik heb de luchtige citroen cake van dr. Oetker gebruikt. Hier hoef je alleen maar eieren en melk aan toe te toevoegen. in plaats van de melk heb ik voor flinke scheut slagroom gekozen.
  2. Bak de taart 50 minuten op 170 graden gaar. Als je met een mes in het midden van de taart prikt, en er blijft geen mix aan vast zitten dan is de taart gaar.
  3. Laat de taarten goed afkoelen.
  4. Snijd de taarten horizontaal door midden.
  5. Smeer de taart in met fruitvulling. Je kan bijvoorbeeld ook voor chocolade, slagroom of andere vulling naar wens kiezen
  6. Doe de taarten weer boven op elkaar zodat je 2 lagen krijgt.
  7. Voor de buitenkant heb ik banketbakkersroom gebruikt. Dit is verkrijgbaar in zakjes. Dit is een poeder waar je zelf alleen nog maar water aan toe hoeft te voegen. In Plaats van water voeg ik er slagroom aan toe. Dan wordt het net wat dikker van structuur, en kan je het wat strakker afwerken. De taart smeer ik dik in. Ook strijk ik het met een mes netjes glad.
  8. Strooi de chocolade glazuur over de taart heen. Ik heb kant en klare zakjes glazuur van Dr. Oetker gebruikt.
  9. Als laatste decoreer je de taart naar eigen wens met chocolade of andere lekkernijen.
  10. Vergeet niet de genieten! Eetsmakelijk!