Zodra je zwanger bent krijg je op een gegeven moment last van je hormonen en nesteldrang. Oh wat wil je graag de baby kamer klaar hebben, en lekker shoppen voor de kleine. Iets waar ik ook gelijk aan dacht toen ik mijn positieve zwangerschapstest in handen had. En waar ik dan ook niet mee kon wachten! Bepaalde dingen had ik al in mijn hoofd. Welke kleuren en welke meubels zou ik nemen? En dan al die leuke kinderkleertjes, en ga zo maar door. Aanstaande moeders zouden dit wel herkennen!

En dan in alle enthousiasme loop je de ene naar de andere winkel in. Je ziet zo enorm veel leuks! Je zou het allemaal wel mee willen nemen. Maar dan die prijskaartjes! Oke… we kijken nog wel even verder, of we wachten er nog even mee. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van bepaalde prijskaartjes ook best geschrokken ben. Maar het is echt zo dat je het zo duur kan maken als je zelf wil. Met creatief denken kun je veel geld besparen. Want geef toe, meestal vind mama het mooier dan de baby zelf! En hoelang doet een kleine er eigenlijk mee. Daarom vertel ik jullie hoe ik met bepaalde dingen veel geld bespaard heb, en een hele leuke baby uitzet heb voor minder geld. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat ik bepaalde producten gewoon heb gekocht omdat ik het graag wou hebben en ik dit gewoon erg leuk vond, maar je kan natuurlijk zelf helemaal bepalen waar je wel en niet het geld voor over hebt. Het hoeft niet zo te zijn dat je het niet kan betalen, maar dat je je geld gewoon liever ergens anders aan uit geeft.

De kinderwagen! Wat een keuze, goedkopere en ook wagens die flink aan de prijs zijn. En ja hoor ik vind natuurlijk de kinderwagen die het duurste is echt het mooiste. Er zijn mensen die denken als je meerdere kinderen wilt schaf je 1 keer een goede kinderwagen aan, dan mag het best wat meer kosten. Maar 1700 euro voor een kinderwagen vond ik toch wel echt te veel. Dus ben ik op marktplaats gaan kijken.Ik vind wel dat er veel verschil zit in de wagens op marktplaats. Houd dus ook goed in de gaten of alles compleet en netjes is. Soms wordt een kinderwagen maar kort voor 1 kindje gebruikt en heeft het bijna geen gebruikssporen. Maar er zijn ook mensen die hun kinderwagen op marktplaats zetten ‘als nieuw’ maar waarbij het wiel er bijvoorbeeld nog net niet afvalt. Ga daarom ook altijd kijken naar wat je koopt, en loop er ook gerust een stukje mee. Zo heb ik een enorm mooie Stokke kinderwagen gekocht voor 550 euro in plaats van. 1700 euro. Dat is nog eens een goede deal!

Daarnaast waren dit zulke aardige mensen. Ze wouden de babykamer weg doen, en vroegen me of ik hier belang bij had. Hij was wel gebruikt, maar ik moest maar kijken of ik het nog wat vond. Het was gewoon een houten kamertje. Voor ons echt prima! Even schuren en met een kwast erover heen en zo hadden we een gratis kinderkamer! En het ziet eruit als nieuw!

Ook heb je regelmatig aanbiedingen op internet. Zo zijn er vaak weekenden dat er bijvoorbeeld 20% korting is. Misschien denk je 20 % is niet zoveel, maar je bent nog best wat nodig aan bijvoorbeeld verzorgingsproducten, hydrofiele luiers etc. Dan tikt het bijvoorbeeld best aan, en kan het toch behoorlijk schelen in geld. Zijn er familieleden of vrienden die net een kleine hebben gehad, of waarvan de kinderen al groter zijn? Vaak hebben ze ook nog dingen waar ze graag vanaf willen en waarvan je het voor een klein prijsje kunt over nemen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de box en een ‘luxe’ kinderstoel van kennissen overgenomen. Het meeste heeft weinig te leiden gehad en is nog in perfecte staat!

Het is ook zelf wat je belangrijk vind! Wacht jij nog met kleding kopen omdat je waarschijnlijk veel krijg in je kraamweek, of wil je toch zelf van alles aanschaffen. Ik zelf wil graag alles zelf voor elkaar hebben, en alles wat ik dan cadeau krijgt is dan alleen maar  een leuk extraatje. Ik wil liever niet afhankelijk zijn van wat ik ‘eventueel’ zou kunnen krijgen

2e hands gekocht

Babykamer (gekregen)

Kinderwagen (€550,00)

Box (€25,00)

Kinderstoel (€110)

  

Nieuw gekocht

Kinderkleding (€250)

Badje, wiegje, lakens, kruiken, doeken, hydrofiele luiers, Luieremmer en extra verzorgingsproducten (€190,00)

Box kleed (€35,00)

Hemeltje wieg (€25,00)

Luiers en verzorgingsproducten (€77,00)

Babyfoon met camera (€75,00)

Draagdoek (€15,00)

Luiertas (€45,00)

Totaal: €1397,00

We hebben zelf dus 2e hands en nieuw gekocht. Op bepaalde dingen heb ik echt bespaart en op bepaalde producten heb ik gekocht wat ik zelf echt mooi vond. Maar ik heb zelf wel op de prijs gelet. Een baby uitzet kost gewoon geld. Maar heb je het zelf wat minder breed dan zou je hier wel heel creatief in kunnen zijn, en het met een beperkt budget kunnen doen. Er is echt niets mis met 2e hands kopen!