Voordat ik zwanger was, was ik erg bewust bezig met ‘fit’ zijn. Naast mijn volle werkweek van +- 70 uur, probeerde ik ook tijd te maken om 3 keer in de week te sporten. Daarnaast was ik ook heel bewust bezig met voeding. Niet dat ik niet af en toe een lekker stuk chocolade opat, maar ik koos er dan bewust voor. Ik deed mijn best om zo fit mogelijk te zijn en kon hier ook echt van genieten. Voordat ik zwanger was was ik er dan ook van overtuigd dat ik tijden de zwangerschap niet echt heel veel zou aankomen. Maar wat als je dit zelf niet in de hand hebt?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik makkelijker ben met voeding. In het begin kon ik het eten allemaal niet goed binnen houden, en had weinig eetlust. Dus ik at waar ik zin in had. Ik probeerde wel aan mijn vitamines te komen door groente en fruit te eten, maar at ook gerust een stuk chocola of koekje(s) als ik daar zin in had. Ik probeerde me wel bewust te zijn van wat ik at want ik wou nou onnodig veel aankomen.

Maar die kilo’s vliegen eraan, ik vond het een tijdje lastig maar heb dit wel zoveel mogelijk los gelaten. Tuurlijk baal ik er wel van als ik een foto zie en zie waar ik aangekomen ben, en dat ik veel vocht vasthoud. Maar je hebt het zelf niet allemaal in de hand. De hormonen doen veel met je lichaam, en een van de bekende zwangerschapskwalen is vocht vast houden, waar ik ook veel last van heb. Ook gaat het sporten niet meer, en daardoor beweert je toch een stuk minder dan je zou willen. Ik denk dat als je hier constant mee bezig bent dit niet echt gezond is. Tuurlijk is het vervelend dat je extra aankomt, maar ik weet ook zeker dat die kilo’s er na de zwangerschap er zo weer afzijn. Met of zonder moeite. Dat gaat vast en zeker lukken.

Ik denk dat veel ‘zwangere’ vrouwen het lastig vinden om aan te komen tijdens de zwangerschap. Vooral als het wat hard gaat met de kilo’s. Maar als je zelf weet dat je niet ‘te’ veel eet. Je gezond en gevarieerd eet zodat de kleine in je buik genoeg voedingstoffen krijgt is dat toch het belangrijkste! En ik denk dat je dan af en toe maar extra moet genieten als je de verleiding van iets lekkers niet kan weerstaan! Na je zwangerschap ga je gewoon weer wat strenger voor jezelf zijn en wat vaker met de kinderwagen wandelen!

Want hoe mooi is het dat het kindje in jou buik mag groeien. Dat moet je de ‘mindere’ kanten maar voor lief nemen. En dat extra vetje maar even een plekje geven. Voor je het weet heb je er weer meer afgerekend! Na mijn zwangerschap zal ik ook bloggen over hoe ik de strijd aan ga met mijn overgebleven zwangerschapskilo’s!

hoeveel kilo’s ben jij aangekomen tijdens je zwangerschap?