Benodigdheden:

voor +- 8 personen

1 kilo Aardappelen
scheutje Melk
een pot rode kool
250 zakje andijvie
1 Rookworst
500 gr Gehakt
gewenste kruiden
Gerasperde kaas
Boter

Je kan met dit recept wat schuiven met wat je zelf lekker vind. Vind jij bepaalde producten extra lekker, kan je er voor kiezen hier extra van toe te voegen. Ik heb dit recept zelf bedacht, je kunt er helemaal vrij in zijn welke volgorde, hoeveelheid etc je wilt toevoegen. Ik zelf heb dit recept voor +- 8 personen gemaakt. Na afkoelen kan je het prima invriezen en in delen opeten. Lekker makkelijk als je een druk schema hebt! Ik heb het als volgt gedaan:

  • Kook de aardappelen gaar in een pan met een snufje zout, wanneer ze gaar zijn voeg je er een beetje melk aan toe en mix je het tot een puree
  • Bak de gehakt goudbruin met de gewenste vleeskruiden.
  • Voeg de andijvie (rauw) door de aardappel puree toe
  • Vet de ovenschaal in met boter
  • Verdeel een laag aardappelpuree met andijvie in de ovenschaal
  • Voeg daarna een laag gehakt toe
  • Voeg een laag rooie kool toe
  • Voeg weer een laag aardappelpuree met andijvie toe
  • Snij de rookworst in plakjes en verdeel de plakjes over de aardappelpuree
  • Mocht je nog wat over hebben van bepaalde producten kun je nog een extra laag toevoegen.
  • Bestrooi als laatste de ovenschoten met geraseerde kaas
  • Zet de ovenschaal in de oven op 200 graden en wacht tot het bovenste laagje goudbruin is.
  • Eetsmakelijk!
  • Tip je zou er appelmoes bij kunnen serveren.