Gelukkig nieuwsjaar! Dat 2019 een heel mooi jaar mag worden in alle goede gezondheid. 2019 belooft voor ons een bijzonder mooi jaar te worden, met de geboorte van ons tweede kindje. Een jaar om naar uit te kijken. En een jaar met goede voornemens die ik graag met jullie wil delen.

  • Genieten

het lijkt zo vanzelfsprekend, Genieten! Maar toch vergeten we dit nog wel eens te doen. Ook ik vergeet nog wel eens te genieten van al het moois waarvan ik mag genieten!

  • Tijd maken

De een heeft heel veel tijd, de ander heeft geen tijd. Ik kan mezelf aansluiten bij die tweede groep. Tijd ontbreekt me nog wel eens. Heb ik geen tijd? of gun ik mezelf geen tijd? Dat is een vraag die ik mezelf eigenlijk moet stellen. Er gaat veel tijd zitten in het ondernemen. Daarnaast zorg ik dagelijkse voor mijn dochter. Dit combineer ik dan samen. Tja en dan blijft er niet zo heel veel tijd over, of die tijd breng ik slapend door op de bank als ik s’avonds toch nog even tv wil gaan kijken. Daarom is dit een goed voornemen! Tijd maken voor mezelf.

  • Rust vinden

Dit punt sluit wel aan bij het punt hierboven, maar zet ik er toch los neer. Ik denk namelijk als je meer tijd maakt voor jezelf, je automatisch ook meer rust kan vinden. Ik heb totaal geen rust! Ik vind het lastig om even rustig te zijn. Soms is het goed om even op stop te drukken en stil te staan. Niet meer hollen en vliegen, maar gewoon eventjes niets doen! Lichamelijk en mentaal rust vinden. Een goed voornemen en een uitdaging.

  • zwangerschapskilo’s kwijt raken

Twee zwangerschappen in 1,5 jaar is niet heel bevordelijk voor je lichaam. De zwangerschapskilo’s van Sterre was ik dan wel kwijt, toch zal ik ook nu weer mijn best moeten doen de extra kilo’s kwijt te raken. Aangezien ik dit keer niet meer zolang borstvoeding ga geven zal ik hier harder voor moeten werken. Tenminste dat denk ik op dit moment. Dit is niet erg, hier ga ik mijn best voor doen!

  • fit worden

Dit punt gaat me zeker weten lukken. Na twee zwangerschappen en een groot lichaam heb ik er zelf heel veel zin in om weer fit te worden. De zwangerschapskilo’s kwijt raken en weer lekker sporten! En dan ook regelmatig sporten en hierin progressie te maken. Werken aan mezelf!

  • hardlopen

Het is al weer een hele tijd geleden. Tussen de zwangerschappen door heb ik het hardlopen wel even weer kort op gepakt, maar dit ging niet zo heel makkelijk. Daarom is dit punt best een uitdaging. Dit jaar wil ik weer met gemak de 5km kunnen lopen. Loop ik te hard van stapel als ik al aan de 10km denk?

  • sparen

Een van de goede voornemens die bijna iedereen wel heeft. Sparen!

  • Meer bloggen

Ik wil weer regelmatig leuke artikelen voor jullie en voor mezelf schrijven. Want wat heb ik hier een plezier in, en wat vind ik het leuk als ik hier zoveel leuke reacties op krijg. Met dit punt zal ik ook geen moeite hebben. Eind dit jaar zal ik dit punt met succes afvinken.

  • Nesteldrang voortzetten

Dit klinkt misschien wat gek. Maar die nesteldrang deed mijn huishouden wel goed! De bodem van de wasmand bleef in zicht! Het huis moest aan het eind van de dag gepoetst zijn voordat ik in mijn bed kon stappen. Ik weet niet of dit goed is voor mijn punten zoals rust vinden, maar het is zeker fijn als je aan het eind een lekker schoon huis hebt! Het geeft wel mentale rust. Ook mijn man vond het helemaal niet vervelend als ik zo intensief aan het poetsen was! Laten we dit punt dan ook lekker doorzetten en dit gewoon goed bijhouden.

  • positieve mindset

Een punt wat ik erg belangrijk vind! Door positief te denken lukt heel veel en kom je een heel eind! Met een positieve mindset kan je veel meer bereiken dan je denkt! Probeer het maar eens, het zal je echt gaan helpen! Een goed voornemen om eerst positief te denken voordat er een negatieve gedachte kan komen! Dit zou ik ook graag zoveel mogelijk willen doorgeven. Dit zal je ook terug zien op mijn blog!

Allemaal een heel goed en gezond 2019 toegewenst! Maak je dromen en doelen waar!