Deze keer wil ik jullie vertellen waar ik een hekel aan heb. Dus hierbij 10 dingen waar ik een hekel aan heb.

1. Luie mensen. Sorry als je je aangesproken voelt, maar hier kan ik zo niet tegen. Ik denk altijd hup! Maak wat van je leven, ga aan het werk en hang bijvoorbeeld niet de hele dag op de bank. Je hebt er niets aan als je maar laks en lui bent.

2. Iets voor de volle pond kopen, en het vervolgens even later in de sale zien. Ja ik ben dan een van die personen die het dan retour stuurt, en het opnieuw besteld of koopt. Maarja soms heb je het dan al gedragen en kan dat niet. Dan baal ik enorm!

3. Mensen die altijd negatief denken en veel klagen. Herken je ze? Nooit positief, er is altijd iets niet goed. Denk toch lekker positief! het maakt je leven zoveel makkelijker.

4. Mensen die voor anderen denken. En die het dan voor een ander weten en het invullen, terwijl het misschien wel helemaal niet zo is. Zo komen ook de roddels in de wereld. Als we nu allemaal voor onszelf denken, zal het heel veel misverstanden uit de wereld helpen.

5.Jaloezie. Oké ik geef toe! Ik kan ook best wel eens jaloers zijn. Maar wat is dit een negatieve eigenschap! Laten we het een ander gewoon gunnen en blij zijn voor een ander.

6.Kou. Zolang ik binnen zit is het geen probleem. Maar door mijn fibromyalgie kan ik heel slecht tegen kou, waardoor ik veel pijnklachten krijg. Dus doe mij maar een lekkere zon en geen kou! En wanneer het koud is een lekkere warme deken met een grote kop thee!

7. Mensen die constant zeggen dat je er slecht uit ziet. Ja ik weet dat ik in de winter heel wit ben, ik weet ook dat ik wallen heb waar je u tegen zegt. Maar moet dit dan nog extra bevestigd worden? Het is toch veel leuker om te horen dat je er leuk uitziet. Het is lief als je je zorgen maakt, maar dit is niet nodig! Ik zal binnenkort een zonnebankje pakken!

8. Mijn eigen rotzooi. Ja ik ben zo’n persoon die een grote bult was naast haar bed heeft liggen. Die zich opstapelt tot de hoogte van het bed. Die ondanks dat ik er zo’n hekel aan heb steeds groter wordt, omdat ik me er niet toe kan zetten het op te ruimen. En het me elke keer weer lukt om er een rotzooi er van te maken nadat ik het wel een keer heb opgeruimd.

9. Soms heb ik een hekel aan mijn lichaam. En dan vooral dat ik toch om moet gaan met mijn vermoeidheid en pijn. Ik schrijf er niet graag over omdat ik een persoon ben die liever positief denkt. Maar ja ik kan er niet om heen draaien dat ik een hekel heb aan mijn CVS en Fibromyalgie. Maar het is iets wat ik heb, en wat ik zou houden. Dus ga ik er goed mee om, en geniet ik extra als het wel goed gaat.

10. Mensen die zich door zichzelf of anderen laten tegen houden. Ga je dromen achter na! Geloof in jezelf en ga ervoor!